Afdeling de Bleiberg

logo-de-bleibergOpgericht in 1957

"We waren onze tijd ver vooruit. Toen nog niemand van Lansingerland had gehoord werd al een vorm van samenwerking gezocht door voor Bleiswijk en Bergschenhoek één visvereniging op te richten,"

"In de beginjaren moest je uit Bleiswijk of Bergschenhoek komen, anders kon je geen lid worden.
Omdat we maar 200 vergunningen mochten uitgeven kwam je al snel op een wachtlijst te staan, er moest er eerst een afvallen voor je erbij kon komen.

Broodvisser Piet van Vliet pachtte het visrecht en gaf ons het schubrecht,  je mocht daar uitsluitend schubvis vangen.
Het bijzonder  van de vereniging was dat alle gezindten lid waren en het heel goed met elkaar konden vinden, dat was in die tijd echt niet vanzelfsprekend.

We hadden altijd wedstrijden op zaterdag, er werd nooit op zondag een wedstrijd gevist! Er werd verzameld op de parkeerplaats van Taxi Wooning en van daaruit vertrokken we richting de Rotte, Aalsmeer, de Binnenmaas of het Aarkanaal. Maar voor het zover was ging eerst op vrijdagavond de keukendeur op slot en werd in het diepste geheim een voertje gemaakt.
Van sommige families zijn er meerdere generaties actief geweest en nog actief binnen de vereniging (Van den Bosch, Muilwijk, Voorn, Dorst, Hulst)."
Nog steeds worden op zaterdag,  en  in de zomer op 10 woensdagavonden  viswedstrijden georganiseerd door de Bleiberg. Die staan open voor alle leden en het is echt niet zo dat je topvisser moet zijn om mee te doen.  Elk lid is welkom, je komt zo weer eens ergens en er is altijd wel wat te leren.
Neem contact op via:

De wedstrijden staan op de site van de vereniging en ook de uitslagen staan steevast de volgende dag op de site.

Jeugd

Jeugd
Al vele jaren organiseert De Bleiberg viscursussen voor de jeugd in Bergschenhoek en Bleiswijk met twee echte viswedstrijd als afsluiting. Ook in de Jeugdspeelweek van Bleiswijk wordt de wedstrijd op de dinsdagavond begeleid en verzorgd. Je ziet dan vaak de kinderen van de leden aan de waterkant verschijnen en ook de kinderen van ouders die zelf vroeger tijdens de jeugdspeelweek  voor het eerst een hengeltje vasthielden.
Kortom een veelzijdige vereniging, die van waarde is voor de gemeenschap, zij levert een bijdrage aan het (her) opvoeden van hengelaars tot sportvissers, het opleiden van de jeugd, met als belangrijk onderdeel het bijbrengen van respect voor de natuur, het beheren van het viswater en ga zo maar door.

En niet te vergeten: ze gooien zelf ook nog graag een hengeltje uit.
"De Bleiberg is al 55 jaar oud, maar nog steeds een actieve vereniging ."

Vanaf 1-1-2013 zet Hengelsportvereniging De Bleiberg de activiteiten voort als:
Hengelportvereniging Groot Rotterdam, afdeling “de Bleiberg”.

 

Zoeken