Help de weidevogels een handje!

HSV Groot Rotterdam heeft visrechten in de Krimpenerwaard. Daaronder valt ook de Reekade, die ligt aan beide zijden van de N207, tussen Bergambacht en Stolwijk. Het gebied is voor weidevogels als grutto, kievit, scholekster en tureluur een van de belangrijkste broedgebieden in de Krimpenerwaard.Grutto

Het gaat niet goed met de weidevogels in Nederland. Vrijwel alle boeren in het gebied doen mee aan de weidevogelbescherming. Ook wij vissers kunnen een handje helpen door broedende vogels met rust te laten!


De NVWK heeft samen met de andere organisaties aan het Hoogheemraadschap als eigenaar van het water verzocht om de kades tijdens het broedseizoen te sluiten voor alle gebruik. Dat zou moeten gelden voor hondenuitlaters, moutainbikers, wandelaars, watertoeristen en ook sportvissers.
De NVWK is zich bewust van het visrecht van HSV Groot-Rotterdam en van haar leden, de sportvissers. Wij stellen daarom voor om in elk geval in de periode van 1 maart tot en met de laatste zaterdag van mei niet te vissen vanaf de kades.

Perceel waar het om gaat m.n. links van N207

Perceel waar het om gaat m.n. links van N207

Voor roof- en vliegvissers is dat toch al een periode met beperkingen.

Laten we ons realiseren dat we een gemeenschappelijk belang hebben: een gezonde natuur die ons blijft voorzien van diversiteit in soorten.

Meer weten over?


Activiteiten

Kijk snel wat de eerstvolgende activiteiten zijn en doe gezellig mee.

Lid worden

Gebruik onderstaande link voor meer informatie om lid te worden.

Vergunningen

Gebruik onderstaande link om snel een vergunning aan te vragen.

Viswaterkaart

Gebruik onderstaande link voor meer informatie om lid te worden.

Waar mag ik vissen?

Volg ons!

Blijf op de hoogte met:

Copyright © 2021 HSV Groot Rotterdam. Alle rechten voorbehouden.
Website verzorgd door Lucians met tekeningen van Ivan Oroz