Verslag Bootjesdag 28-5-2017

De opening van het roofvis seizoen begon gelijk met een bootjes dag in de Biesbosch onder tropische temperaturen, de 25 deelnemers stonden stipt op tijd op de locatie van jachthaven Oversteeg in Werkendam om daar in hun huurbootje of eigen boot die daar te water gelaten kon worden in te schepen.


Deze 3e wedstrijd voor de competitie Roofvisser van het jaar 2017 Groot Rotterdam beloofde een zeer spannende te worden omdat dit de locatie kon zijn om alle 3 de vissen die nodig zijn op 1 dag te vangen.
De zon ging feller schijnen en het werd steeds warmer, de meldingen van vangsten liepen ook snel terug, dus probeerde sommige bootjes het op het dieper water in de hoop zich te kunnen richten op de baars en snoekbaars.
Bootjesdag3 0003
Er waren vissers die daar in slaagde zoals Richard Meijer met een leuke  snoekbaars die de shad totaal naar binnen had gezogen.
Bootjesdag4 0004

De afspraak was dat iedereen om 16.00 uur weer aan de wal zou zijn en voor de eerste keer op een bootjes dag was dat ook zo, niemand was verdwaald in dit grote gebied en niemand was op een zandbank vast blijven zitten, na het traileren van de eigen boot bezitters en het inleveren van de huurbootjes verzamelde iedereen op het terras waar ook de voorzitter Jan Leeuwangh van Groot Rotterdam al aanwezig was om eens te zien hoe de roofvisafdeling nu eens in het echt zijn werk aan het doen was en hij bood aan alle deelnemers een lekker koel drankje aan op deze bloedhete dag, dit werd door de deelnemers erg gewaardeerd.
Welnu er was ook een uitslag natuurlijk op deze dag, er waren door 25 vissers op 11 bootjes totaal 20 vissen gevangen, waarvan 16 snoeken en 4 snoekbaarzen, geen wereld uitslag maar dat was door het hete weer dan ook niet zo gek.
De nummer 1 voor deze dag was geworden John Kempeneers met 4 gevangen snoeken met een totaal van 274 cm tevens had hij ook nog de grootste snoek van de dag 85 cm.
De nummer 2 was Thomas Bergenhenegouwen met 2 snoeken en 1 snoekbaars met en totaal van 177cm.
John Kempeneers was dan ook de winnaar van het ere bord dat aangeboden is door het bestuur maar er was deze dag ook een verrassing, de Heer Schenkelaars van www.sportvis-outlet.nl uit Westerhoven in Brabant had 2 zeer mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars van deze dag,
John koos voor een zeer mooi klasse Fox schepnet om zijn toekomstige vangsten te kunnen scheppen,
Bootjesdag2 0002
Thomas ging naar huis met een super Plano kunstaas box om daar zijn kunstaas in te kunnen doen.
Bootjesdag1 0001
De deelnemers wilden dan ook Jan Leeuwangh bedanken voor zijn bezoek en www.sportvis-outlet.nl voor de mooie prijzen.

Alle deelnemers bedankt voor deze mooie sportvisdag namens de roofvisafdeling Arie, Thijs en Hans.

Zoeken