Verslag 4e wedstrijd roofvisser van het jaar

Op  zondag ochtend 2 juli stonden om 06.45 uur de 14 deelnemers te trappelen om de 4e wedstrijd voor de titel roofvisser van het jaar 2017 Groot-Rotterdam te gaan vissen in de havens  van Rotterdam Zuid.

Het was verzamelen geblazen onder de hefbrug en van daaruit konden de vissers na de instructie en mededelingen van de roofvis coördinator op pad gaan.

Het weer was deze dag zwaarbewolkt met een windje uit het noorden, soms viel er een druppel maar het was prima weer om te gaan vissen.

De vissers hadden er niet veel zin in om ver weg te gaan ze visten voornamelijk in het stuk vanaf de hefbrug tot aan het gerechtsgebouw en zijn zijhavens.

 roofvis1

Er werden voornamelijk met loodkoppen gevist met hier en daar ook de dropshot montage beaasd met mini shad of wormen, want ook daarmee kon gevist worden op de snoekbaars en baars die hier voornamelijk te vangen zijn.

De vloed kwam er al snel in en de stroming was pittig te noemen, er moesten zware loodkoppen aan gezet worden en dat hielp, Tom Bodegom had al snel een mooie snoekbaars aan zijn aas bungelen maar helaas loste die aan de oppervlakte, en dat was gelijk het sein voor andere vissers om het op de rivier te gaan proberen.

 roofvis2

Hier en daar was er melding van een visje maar wild was het zeker niet, onze trouwe vissers uit België konden na deze dag gelijk naar de hengelsport winkel want ze verloren op de stenen veel shads, maar dat verlies bracht ook gelijk vis op de kant, Sebastiaan van Wichelen wist nog snel 3 snoekbaarzen op de kant te krijgen met een totale lengte van 107cm, dat was genoeg om dag winnaar te worden en hij kreeg uit handen van de roofvis coördinator de fel begeerde trofee die beschikbaar gesteld was door het bestuur en een hele mooie swimbait plug die belangeloos geschonken was door hengelsport Molenberg uit Spijkenisse.

Winnaar 

Deze dag werden er 3 baarzen gevangen en 4 snoekbaarzen dus een totaal van 7 vissen, dat was echt bikkelen deze dag, er waren ook bijvangsten van zeer grote voorns en op de vloed waren er onder de hefbrug nog Finten te vangen die zover de rivier op gekomen waren, maar helaas telde deze vissen niet mee voor de competitie.

We willen de deelnemers bedanken voor hun deelname en ook de sponsor en het bestuur voor de prijzen.

Hou de site regelmatig in de gaten bij het blokje roofvisafdeling voor de datum en informatie van de 3 kamp die in november gevist gaat worden in de omgeving van Delft.

Groet namens de roofviscommissie

Zoeken