Verslag 5e wedstrijd roofvisser van het jaar 2017

.

Op deze stralende zondag ochtend om 7 uur stonden de deelnemers te trappelen om de roofvissen die onder de hefbrug aan het springen waren te gaan belagen.

Er waren 2 jeugdvissers aanwezig die met hun vader Willem Schrarrenberg een dagje de havens onveilig kwamen maken en dat wordt natuurlijk door alle deelnemers op prijs gesteld dat de jeugd ook mee ging doen.

Alle deelnemers gingen hun eigen kant op gewapend met alle soorten kunstaas en wormen, en het duurde niet lang voor de eerste vissen op de onthaakmat lagen om gemeten te worden.

De rivier bracht alleen snoekbaars op doodaas en de shad, Jeroen Boon en Thomas wisten gelijk al vis te pakken, terwijl Richard Meijer direct een mooie Winde op de mat kon leggen, maar helaas die telde niet mee.

 DSC04644 0001

Ook werden er grondels en voorns aan de wormen gevangen en de havens kookte gewoon van de jagende Baars, Cees van Beekom probeerde echt alles om deze jagende vissen te vangen, en hij gebruikte ook kleine doodaas visjes, maar ze hadden kennelijk het trucje van Cees door, deze baarzen waren op kleine levende visjes aan het jagen en helaas mogen we niet vissen met levend aas.

 DSC04645 0001

Klokslag 12 uur verzamelde de vissers weer op de parkeer plaats en kon het tellen beginnen van de gevangen en gemeten vissen, Thomas Bergenhenegouwen wist maar liefst 5 snoekbaarzen te vangen met een totale lengte van 107 cm en was gelijk de winnaar van deze dag en mocht de felbegeerde dagprijs trofee die beschikbaar was gesteld door het bestuur van Groot Rotterdam uit handen van de roofvis coordinator in ontvangst nemen.

 Winnaar

Terug kijkend op deze dag kon gesteld worden dat nagenoeg alle vissen direct gevangen werden op het hoge water, daarna was het sprokkelen  geblazen waar er alleen nog vis gevangen werd die niet mee kon tellen voor de titel roofvisser van het jaar 2017 Groot Rotterdam.

We willen alle deelnemers bedanken die deze dag mee gedaan hebben.

Zoeken