Verslag 1e roofviswedstrijd 17-6-2018

Het weer was zwaar bewolkt met een straffe Zuid Wester windkracht 6 a7 dus eigenlijk mooi roofvisweer in de zomer.

Na de gebruikelijke briefing door de coordinator gingen de deelnemers op pad, de meeste visten met kunstaas en sommige gebruikte doodaas, en al snel werd er een mooie snoek van 79cm gevangen door S,Plinck dus de kop was er van af.
20180617 094046

Gaande de ochtend werd het drukker op het water met recreanten en moesten er zelfs vissers van de steigers af omdat de boten aan moesten meren, tja de zomer is druk op en aan het water en wij als vissers moeten ook met andere rekening houden, alleen jammer dat andere recreanten dat niet met de vissers doen maar dat is algemeen bekend.
Onze Cees van Beekom was aardig op dreef deze dag en kreeg het zelfs nog aan de stok met een natuur liefhebber na het vangen van zijn 2e snoek deze dag, maar Cees bleef rustig en liet ze maar lullen.
20180617 111028 B
Deze 2 snoeken zorgde er voor dat Cees van Beekom 1e werd deze dag, met een totaal van 132cm en aan de haal ging met de ereprijs, die beschikbaar was gesteld door het bestuur van Groot Rotterdam, en Cees mocht de zak met 2/3 van het inleg geld mee naar huis nemen. We denken dat dit voldoende is om zijn verloren swimbait te vervangen.
Grootste vis deze dag was een snoek van 94cm gevangen door onze trouwe deelnemer Sebastiaan van Wichelen, waarbij dan ook de waarschuwing gegeven moet worden aan alle roofvissers dat je met echte Predators te maken heb en die onvoorspelbaar kunnen zijn waar risico’s kunnen zijn op verwondingen, Sebastiaan een zeer ervaren roofvisser liet zich verrassen en kwam niet ongeschonden uit de strijd, de snoek bracht namelijk veel en grote verwondingen toe aan zijn hand, gelukkig had hij genoeg middelen bij zich om dit te verhelpen ter plaatse en dat geef toch weer aan dat je ook deze middelen in je tas moet hebben, als troost ging hij er met de zak met inleg geld 1/3 van de inleg er van door.

Totaal 17 vissers die 6 mooie snoeken wisten te vangen en 3 baarzen, niet erg veel maar de vissen waren van top kwaliteit en er werden er ongebruikelijk veel verspeeld.
DSC05059 0001

We willen de deelnemers bedanken voor hun deelname en speciaal voor mevrouw Anita Flierman want zij is dan ook de eerste vrouw die mee gaat doen aan deze competitie, zet hem op!

Namens de Roofvisafdeling

Zoeken