Verslag 2e roofviswedstrijd 26-8-2018

Verslag 2e Roofviswedstrijd 26-8-2018

Op deze zondagmorgen waren we te gast bij De Zalmforel in Geervliet om te verzamelen voor de 2 roofviswedstrijd, daar het water na de zinderende warme zomer nu na wat buien flink ging afkoelen kon het wel eens gebeuren dat ook de roofvissen er zin in gingen krijgen om ons aas te pakken,

DSC05082 0001
Deze ochtend melden zich maar liefst 19 roofvissers zich vol goede moed om de rovers met kunstaas en doodaas te gaan belagen.
De doodaasvissers die het gemunt hadden op de zeer grote vissen kwamen deze dag bedrogen uit, er waren wat weglopers maar die stranden al snel in de rijkelijk aanwezige waterplanten die er deze dag nog staan.
Dit was echter anders bij de kunstaas vissers, daar was het geheim deze dag zeer klein kunstaas, en geen groot kunstaas. De talrijke baarsjes die er op de bepaalde plekken aanwezig waren zorgde voor stevige arbeid bij sommige vissers, die dan ook een kleine pauze inlaste om een eitje met ham te gaan bakken en eten in de open natuur.

De snoek en snoekbaars lieten het eigenlijk een beetje afweten en de vissen die gevangen waren was aan hoofdzakelijk kleine spinners, en dat was het topaas van deze dag, de laatste jaren wordt dat nog wel eens onderschat maar deze metalen propelletjes zit weer in de lift.
De wedstrijd duurde tot 15’00 uur en om 15’15 uur was iedereen weer terug in de Zalmforel en kwamen  de uitslag lijsten en talrijke foto’s bij de Coördinatoren Hans en Arie terecht, en deze mensen konden de rekenmachines hun gang laten gaan, want wat was er een hoeveelheid Baars gevangen deze dag, Jeroen Boon kon er zelfs 1 laten zien van wel 40cm en dat is toch wel een hele mooie vis.
Deze dag die we dan ook wel een echte oude Baarsbaldag kunnen noemen heeft dan ook een mooie winnaar opgebracht die alle 3 de soorten deze dag op de meetlint kon krijgen, Adrie Weesie kon met 2 snoeken, 1 snoekbaars en 11 baarzen met een totaal van 333cm zich uitroepen als winnaar van deze dag met als beloning de ere prijs beschikbaar gesteld door het bestuur van Groot Rotterdam en 2/3 van de ingelegde jackpot.
DSC05076 0001

Grootste vis deze dag was voor Martijn Nuis met een snoek van 82cm die aan de haal ging met de resterende 1/3 van de ingelegde jackpot.
DSC05079 0001

Totaal zijn er deze dag 6 snoeken, 2 snoekbaarzen en 68 baarzen gevangen.
Graag willen wij de eigenaren van De Zalmforel in Geervliet bedanken dat ze voor deze dag extra vroeg opengingen voor de roofvissers van Groot Rotterdam en natuurlijk alle deelnemers zelf want zonder jullie inzet is er geen competitie.

Vriendelijke groet de Coördinatoren van de Roofvisafdeling

Zoeken