Verslag Bootjesdag 3e roofviswedstrijd 30-9-2018

 

In de vroege ochtend tussen 6.30 en 7.00 uur stonden de 30 deelnemers al te springen voor de poort bij jachthaven Ooversteeg aan de spieringsluis te Werkendam, de spanning was voelbaar en de vissers leken net kippen, zo erg dat het nabij gelegen hotel een klacht indiende bij de coordinatoren of dat het niet wat zachter kon.

Dat was kolen op het vuur gooien en het leek wel of dat we in een volle kroeg stonden, het weer was perfect, nu moest het gaan gebeuren.
De 30 vissers waren onderverdeeld in 12 bootjes waarvan er 3 met een eigen bootje kwamen en de rest was gehuurd.
Bootjesdag 036 0001 0001
Rond de klok van 16.00 uur was er afgesproken om weer in de haven te zijn en kon het tellen gaan beginnen, nou de telmeesters hebben het geweten, er moesten namelijk 381 baarzen en baarsjes geteld worden , 18 snoeken en 1 snoekbaars, wat een geweld deze dag.
IMG 20180925 WA0003 0001
Jef van Wichelen, ja wie anders, kon het niet laten om deze dag de grootste vis te vangen een snoek van 86cm hij kreeg de zak met geld voor de grootste vis.
De winnaar van deze dag was een zeevissers die liep te klagen dat het zijn visserij niet is maar dat die gedwongen is om mee te gaan met zijn schoonvader, Ed Brandwijk die kreeg de zak met inleg geld overhandigd door de coordinator, we denken dat Ed stiekum toch het roofvissen leuk gaat vinden door zijn overwinning en misschien nog wel de zak met geld gedeeld heeft met schoon papa als dank.
DSC05094 0001
Het was een geslaagde dag waar helaas toch nog een bootje die gereserveerd was deze dag zonder afmelding niet kwam opdagen, dit is niet leuk voor de roofvisafdeling maar ook niet voor de verhuurder die deze dag zijn boot niet meer kon verhuren.

Volg ons op de site voor de laatste ontwikkelingen op roofvisgebied en de deelnemers hartelijk dank voor jullie deelname namens Arie & Hans.

Zoeken