Verslag 4e roofviswedstrijd 10-11-2018 Rotterdam Zuid

Verslag 4e Roofviswedstrijd 10-11-2018.

In de ochtend rond 07.00 uur verzamelde de vissers voor de 4e wedstrijd zich in de stromende regen voor Hengelsport Rotterdam in Rotterdam Zuid.

Het visgebied was dit keer geheel Rotterdam zuid en dat was voor de meeste deelnemers nieuw viswater, wat zou het opbrengen en waar gaan we vissen dachten veel vissers, voor andere stond het al vast die hadden voor de competitie Baars of Snoekbaars nodig dus die trokken richting havens van Zuid.Andere probeerde in de vele singels en parken op Zuid de snoek te vangen of aan te scherpen in lengte, dus het zou een spannende dag gaan worden.

De mensen die voor de singels en parken kozen hadden meest te maken met kraakhelder en vooral ondiep water wat niet uitnodigde om daarin een vis te vangen, vooral het zeer ondiepe water op de meeste plekken zorgde er voor dat het water nagenoeg een zeer slechte visstand heeft.
Misschien kan de Gemeente Rotterdam of het waterschap hier iets aan doe want helder water is een punt maar ondiep water zorg er voor dat het leven verdwijnt en is dit wat we willen met de onderwater natuur? Tja…de aaibaarheidsfactor van een vis is nul en dat van dieren boven water is vele malen hoger,  helaas maar waar.

De volhouders konden na vele honderden worpen toch nog een visje boven water krijgen in de singels en parken en de doodaas vissers hadden het ook erg stug in het heldere ondiepe water.

De rivier en haven vissers konden hun visje vangen met vooral snoekbaars en baars maar of dat genoeg was dat wisten ze op dat moment nog niet want het bleef via de mobiel zeer stil, erg stil.

Afgesproken was dat de deelnemers zich weer zouden melden bij Hengelsport Rotterdam om 15.30 uur waar Richard elke visser voorzag van een lekkere bak koffie.
4ewedstrijd2018 3

Hans die de foto’s controleerde op de gevangen vissen zag op de foto’s mooie vissen voorbij komen en de vissers hadden vele verhalen van het avontuur van de dag die ze mee maakte, kortom het was een gezellig gebeuren en zo hoort het ook.

Er waren 16 vissers deze dag aanwezig en voor het eerst hadden de afhakers zich ook op tijd afgemeld, deze vissers vingen totaal 28 roofvissen en 1 bot en roofblei die helaas niet mee telde.

Er zijn 5 snoekbaarzen, 11 baarzen en 11 snoeken gevangen, dus al met al niet slecht gevist deze dag.

Sebastiaan van Wichelen was de grote winnaar van deze dag met 4 snoekbaarzen met een totaal van 189cm en kon de felbegeerde ere prijs en de zak met geld in ontvangst nemen en ook nog een waardebon.
4ewedstrijd2018 2

Arie Meijer de doodaas goeroe kon zijn geluk niet op met een gevangen snoek van 107cm en kon de zak met geld voor grootste vis in ontvangst nemen met ook een waardebon beschikbaar gesteld door Hengelsport Rotterdam
4eWedstrijd2018 1

Richard hartelijk dank namens de vissers van Groot Rotterdam voor je inspanning op deze dag.

De roofvisafdeling wil alle vissers die deze dag meegedaan hebben hartelijk danken dat zij op deze klets natte dag toch nog zijn komen vissen en het volgehouden hebben, zonder jullie is er geen competitie.

De Roofvisafdeling Groot Rotterdam

Zoeken