Verslag 5e Roofviswedstrijd 8-12-2018

Zaterdag 8-12-2018 was de laatste roofvis competitie wedstrijd, deze begon om 08.45 op de parkeerplaats van de Sneeuwbal in Bleiswijk.

Er waren veel afmeldingen deze ochtend maar er stonden toch nog 11 vissers te trappelen in een ongekende regenval en storm achtige wind om mogelijk toch nog te proberen om een plaatsje hoger te komen of om die eene vis nog scherper te stellen voor de eindstand.

Na een uurtje kwam al de melding dat Sebastiaan van Wichelen 2 snoekjes op de kant had, dat zag er goed uit al bleef het bij de doodaas vissers erg stil.

In de loop van de ochtend werd het droog maar de westenwind ging al snel krachtje 8 waaien met windstoten, zou dit de vissen wakker maken deze dag?

In de middag zag je her en der wat vissers gaan zoeken, meestal betekend dit dat het allemaal wat slechter gaat worden met het vangen.
Dat dit zo was blijkt wel uit de monden van de vissers, die allen melden dat hoofdzakelijk in de ochtend de meeste vissen zijn gevangen.

Klokslag 15.30 uur waren alle vissers terug op de verzamelplek en bleek dat de helft geen vis had gevangen terwijl de andere helft eigenlijk zeer goed gevangen had met daarbij vissen van respectabele formaat.

J.Veenman ving deze dag de grootste vis, een snoek van 90cm en kreeg van Hans de zak met geld die daar voor stond>
5eWedstrijd2018 1
zijn maat Frits Schouffoer was ook in vorm deze dag en kon maar liefst 7 snoeken laten zien met een totale lengte van 460cm, dat was genoeg om er met de dag ereprijs er vandoor te gaan en de daaraan verbonden zak met geld, gefeliciteerd heren met jullie prijs op deze laatste competitiedag.
5ewedstrijd2108 2

Dat deze dag spannend ging worden dat stond al vast want nagenoeg had een ieder wel een vis nodig of moest zijn grootste vis scherper stellen, maar dat de competitie een totale wending ging nemen dat had eigenlijk niemand verwacht, Jan Oosterhuis kwam aanzetten met een snoekbaars van 77cm en een snoek van 86 cm en daar had echt niemand op gerekend, hij had in de zomer ook een baars gevangen van 23 cm en dat zorgde ervoor dat hij de top 3 voorbij stoof en zich gewoon in de laatste wedstrijd op nummer 1 kwam te staan met een totaal van 186cm, hiermee heeft hij de titel Roofvisser van het jaar 2018 van Groot Rotterdam echt met strijd te voeren op zijn naam gezet.

Dat de roofviscompetitie van Groot Rotterdam niet zomaar een competitie is mag wel blijken, we kunnen zelfs stellen dat dit de sterkste competitie is van Nederland.
Dit is gewoon de verdienste van de roofvissers zelf die nagenoeg uit elk water waar zij strijden hun visje weten te vangen.

De roofvisafdeling wil dan ook elke visser die meegedaan heeft aan deze enerverende competitie van 2018 bedanken voor hun inzet, openheid en kameraadschap die zij getoond hebben.

Op 12 januari was er een lezing van Arthur Langstraat over snoeken in de stad, dit was een zeer leerzame lezing die in 2019 zeker zijn vruchten af gaat werpen in de competitie roofvisser van het jaar.
Ook werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het afgelopen jaar en Jan Oosterhuis mag zich een heel jaar lang roofvisser van het jaar van Groot Rotterdam noemen.

DeWinnaars

4 vissers wisten in 5 wedstrijden alle 3 de soorten te vangen;

  1. Jan Oosterhuis 186cm
  2. Adrie Weesie 185cm
  3. Sebastiaan van Wichelen 177cm
  4. Jeff van Wichelen 170cm

Grootste snoek Arie Meijer        107cm                                                                                                                              Grootste Snoekbaars Jan Oosterhuis  77cm                                                                                                                      Grootste Baars Adrie Weesie        42cm

Er hebben deze competitie totaal 32 vissers meegedaan maar niet iedereen heeft de 5 wedstrijden mee gevist, deze vissers wisten bij elkaar totaal 53 snoeken te vangen, en 8 snoekbaarzen, en er zijn maar liefst 362 baarzen gevangen.

 

Zoeken