Werpcursussen vliegvissen regio Rotterdam 2018

De werpcommissie van Groot-Rotterdam organiseert ook dit dit jaar drie verschillende cursussen waarin het werpen met een vliegenhengel centraal staat.
Op woensdagavond 21 maart is er een introductie- / theorieavond in ons clubhuis aan de Pearl Buckplaats 29 , het begint om 19.30.

Wilt u uw werptechniek verbeteren of mischien bepaalde worpen aanleren, twijfel dan niet en meld u aan dmv het inschrijfformulier.
Twijfelt u toch nog, kom eens vrijblijvend informeren op de introductieavond.

 

Werples2017

Beginners
Voor de beginnende werpers is er een beginnerscursus. Tijdens deze cursus leer je de juiste basistechniek om goed te leren werpen met een vliegenhengel. Een goede start, deze basiscursus, zeker als je wilt beginnen met vliegvissen. Ook kan je geadviseerd worden bij het aanschaffen van een vliegenhengel.
Voor de echte beginners zijn er een aantal hengels voorradig die tijdens de lessen kunnen worden gebruikt, het is dus niet per se noodzakelijk om een hengel vooraf aan te schaffen.
Wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij vanaf de 2e les de beschikking hebben over een eigen hengel.
Voor deze cursus adviseren wij een 9 voets hengel in de klasse 5 of 6
Gevorderden
Gevorderden zijn werpers die al over een goede basisvaardigheid beschikken en de zgn. dubbele strip beheersenZij kunnen zich inschrijven voor de gevorderden werpcursus. Ook in deze cursus staat de werptechniek centraal. Niet alleen de basis techniek, maar je leert ook speciale werptechnieken die bijvoorbeeld op stromend water bijzonder praktisch kunnen zijn, technieken die net het verschil kunnen maken tussen het vangen van een vis of niet. Denk hierbij aan rolworpen, backhand, bowcast, reachcast of de parachuteworp.
VNV werpcertificaat
Voor gevorderde werpers met een goede basis werptechniek organiseert Groot-Rotterdam in samenwerking met de Nederlandse Vliegvis Vereniging ook dit jaar weer een cursus die de deelnemers klaarstoomt voor het VNV werpcertificaat.
De cursus kan worden afgesloten met het officiƫle examen van het VNV werpcertificaat maar is natuurlijk niet verplicht.
Het examengeld hiervoor is voor rekening van de deelnemer.

Informatie avond: 21maart. Ook zal er een theorieavond worden ingepland, deze datum wordt later bekend gemaakt.

Inschrijven: via het inschrijfformulier op de website.Maximaal aantal deelnemers: Beginners/ gevorderden: 25 deelnemers;
VNV werpcertificaat: max 10.
U kunt ook een mailtje sturen naar 

Wanneer:

De beginners & gevorderden woensdagavonden: 18 april, 16 mei, 13 juni, 27 juni. Er is een inhaal les gepland op 5 september

VNV werpcertificaat , op de eerder genoemde woensdagen tezamen met de gevorderden, daarnaast ookop de zondagmorgen: 22 april, 13 mei, 17 juni, en een nog te bepalen datum in september
Locatie: Informatieavond en theorie Clubgebouw Groot-Rotterdam
              Werpinstructies : Zevenhuizerplas

Kosten:Alle cursussen 25 euro. Leden van Groot Rotterdam betalen 15 euro.

HSV Groot-Rotterdam heeft een groep ervaren VNV en EFFA gecertificeerde werpinstructeurs die u enthousiast zullen begroeten.

 

Zoeken