Verslag werplessen vliegvissen 2019 en VNV examen werpcertificaat

Afgelopen maanden april en mei zijn weer de jaarlijkse werplessen vliegvissen gehouden ,voor deze cursus hadden zich dit jaar 20 deelnemers aangemeld.


 12 inschrijvingen voor de groep beginners, 5 inschrijvingen bij de groep gevorderden en 3 personen hadden zich opgegeven voor het zgn. werpcertificaat van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV).
Op een 4 tal woensdagavonden en voor de cursus werpcertificaat additioneel  4 zondagmorgens werd er geoefend in het werpen met de vliegenhengel.
Het is, zeker voor de beginners, best wel lastig om de eerste beginselen van het werpen onder de knie te krijgen.Om gevoel voor de  hengel te krijgen en deze het werk te laten doen is voor sommige deelnemers een grote stap. 
DSC 5392 0001
Bij de gevorderden werd langzaam maar zeker de moeilijkheidsgraad opgevoerd, ook dit geeft weer een uitdaging omdat de werptechniek hierbij steeds belangrijker wordt.
Voor beide groepen telt: oefening baart kunst! 
De instructeurs hebben er zelf al vele uren van training opzitten en dat loont zich.
Op zondag 2 juni j.l. was er door HSV Groot-Rotterdam in samenwerking met Modern Fly Casting en onder auspiciën van het VNV een landelijk examen voor het werpcertificaat georganiseerd.
Dit examen werd gehouden aan de ZevenhuizerplasHiervoor hadden zich zes deelnemers opgegeven, waarvan ook de drie cursisten van onze cursus.
Vanwege het prachtige weer, en de daarbij te verwachten badgasten, waren we vroeg begonnen en na afwerking van alle worpen en een paar herexamens ( max. 2 worpen) was het programma om 12 uur afgerond.
Tijdens de koffie en een heerlijke lunch in het clubhuis konden we de examenkandidaten de uitslag mededelen.
Alle 6 de kandidaten waren geslaagd!
De afgevaardigde van het VNV , dhr. Theo van de Poll , gaf een ieder het felbegeerde certificaat en kon men zich geoefend werper noemen.
De geslaagden zijn: Ed van der Haar, Bert Meyer, Gerjan Verlare, Harry van der Linden, Bernie te Wieske en Tibor Busi.
IMG 3914 0001
Allen van harte gefeliciteerd!
Ook in 2020 hopen wij weer cursussen te geven, houd hiervoor de publicaties en de website van HSV Groot Rotterdam in de gaten.
Rond de jaarwisseling zullen de nieuwe cursusavonden bekent gemaakt worden.

Zoeken