2e Wedstrijd Berkelse plas

Zaterdag 25-07 onze tweede wedstrijd voor de Corona-Cup, ditmaal gevist in de Berkelse Plas.

Met dertien van de zeventien man zouden we vandaag de wedstrijd aanvangen. Zes man zat op de lange schuine kant, waar de wind schuin op stond. De anderen zaten in het 'o zo geliefde' riet: Veel beschutting door de huizen, genoeg ruimte achter je en wind in de rug.
Nadat de gehele Meerpolder (per ongeluk) wakker was gefloten door onze wedstrijdleider, startten we droog onze wedstrijd. Er werd direct veel kleine vis gevangen; iets waar het water bekend om staat.
 
Hier en daar waren er verhalen van een grote gevangen vis, naarmate de wedstrijd vorderde. Één van die verhalen kwam Adriaan toe; hij ving een grote snoek van 90cm. Later bleek Jan de Zwart deze ook te hebben gevangen. Jammer voor hen dat deze niet meetelde.

6b7ef4fb 13ff 4063 8c71 7a8b64cbfc1f

De snoek die 2 keer op de kant kwam.

Op nr. 13 (staart) zat onze nieuwkomer Peter Schumacher. Hij zat naast een ontketende Jan Benard, die maarliefst 8570gr. aan kleine vis en een karpertje ving. Jan beheerst de kunst van het stokken wel! Later zou blijken dat hij hiermee de tweede plaats had bereikt.

Op nr. 7, het eerste nummer in de rietkant, zat Peter. Peter wist de allereerste wedstrijd van dit jaar (in maart) ook al te winnen. Ditmaal deed hij er een schepje bovenop! Met maarliefst vijf grote maden op de haak, wist hij zo nu en dan een grote platte te verleiden. Dit leverde hem ruim dertien kilo en de eerste plek op.

Naast hem wist Sander net voor tijd een grote brasem te vangen. Hij verklaarde: "Ik zat eigenlijk in de war met mijn vaste stok, dus moest ik mijn feeder ingooien. Geluk bij een ongeluk ging hij net voor tijd nog om!".

Ook Hans Lammeree ving nog een mooie brasem, maar die haalde het niet bij een prachtige zeelt die ook in zijn net zat.

John was vandaag onze pechvogel; door lichamelijke klachten moest hij opgeven.

Over veertien dagen vissen we weer, dan bij de Molens in Zevenhuizen.

De topdrie van vandaag:
1.Peter Koevermans 13.270gr
2.Jan Benard 8.570gr
3.Sebastiaan Lockhorst 6.105gr

 

WhatsApp Image 2020 07 25 at 16.48.28

Peter met zijn winnende net brasems.
 
tot over 2 weken op de Rotte de "molens"! 

Waar mag ik vissen?

Volg ons!

Blijf op de hoogte met:

Copyright © 2021 HSV Groot Rotterdam. Alle rechten voorbehouden.
Website verzorgd door Lucians met tekeningen van Ivan Oroz