Kwartaal 1 2021 programma De Slufter

Sportvisvrienden,

Hierbij de eerste planning voor kwartaal 1 2021 van het programma van de Slufter

Inmiddels is na de e-mail van een aantal weken geleden er een 1e vergadering geweest van de wedstrijdcommissie van De Slufter waar o.a. het vaststellen van de wedstrijddata voor het 1e kwartaal 2021 een van de agendapunten was. 

Gezien alle nu geldende Covid-19 maatregelen en de nog altijd hoge besmettingsgetallen is het erg onzeker of wij de competitie in januari kunnen starten. 

Onderstaand de data voor het 1e kwartaal 2021, in een volgend overleg zullen wij de volgende kwartalen plannen zo ook de grotere openwedstrijden en zomeravondwedstrijden. Aan de locaties ziet u dat wij ook verder van de reguliere visstekken gaan dit om de competitie nog interessanter te maken, maar tevens ook daar te gaan vissen waar mogelijk de meeste vis zich ophoudt en dus te vangen is…..

Wij willen er weer voor de volle 100% tegenaan, dus hieronder de geplande data:

10-01-’21    1e wedstrijd            Aanvang 09:00uur           Calandkanaal         HW  12:12uur

24-01-’21    2e wedstrijd            Aanvang 09:00uur           Poortershaven       HW  11:35uur    

07-02-’21    3e wedstrijd            Aanvang 09:00uur           Pernis                       HW  11:35uur

14-03-’21    4e wedstrijd            Aanvang 09:00uur           Noordwijk               HW  11:44uur

28-03-’21    5e wedstrijd            Aanvang 09:00uur           Zuiderduin              HW  08:40uur

In de laatste week van 2020 laten wij u weten of de competitie 2021 in januari van start gaat, of anders dat de competitie per 1 april zal starten.

Onderstaand treft u aan hoe wij e.e.a. willen aanpakken. Mocht bijvoorbeeld pas eind januari blijken dat er weer wedstrijden vervist mogen worden, dan zullen wij de geplande dagen wel gaan vissen Maar dan nog wel in het alternatieve formaat dus: prijzen voor de meest gevangen cm’s, meest gevangen vissen en de grootst gevangen vis van de dag.   

Het mag duidelijk zijn dat wij graag van start gaan.

Voor nu wensen wij u veilige en gezonde Feestdagen en u hoort weer voor ns in de laatste maand van 2020!

Hopelijk tot een snel weerzien!

De Slufter

Format van de competitie en open wedstrijden:

Uitgangspunt is dat wij per kwartaal 5 wedstrijden gaan vissen waar de beste 3 van tellen voor het eindklassement. 

De wedstrijddata worden in de 1e week van de maand voorafgaande aan het volgende kwartaal vastgesteld en aan de leden van De Slufter per e-mail, Facebook en Website gecommuniceerd.

Uiteindelijk mocht alles gewoon doorgaan dan is de competitie:

4 kwartalen x 5 wedstrijden = 20 wedstrijden groot en zijn er

4 kwartalen x 2 schrappers  =   8 schrappers dus

Totaal zouden wij er dus;         12 tellen voor het kampioenschap 2021

Zoals al aangegeven wordt de in de maand vooraf aan het kwartaal o.b.v. de dan geldende Covid-19 maatregelen besloten of er wedstrijden gehouden kunnen worden. Zijn de maatregelen van dien aard dat het niet verantwoord (of zelfs verboden) is om wedstrijden te organiseren dan zullen wij heel het volgende kwartaal geen competitie wedstrijden gaan vissen. Mag er wel in wedstrijdverband worden gevist dan zal in de maand vooraf aan het kwartaal 5 data, vislocaties en de wedstrijdtijden worden gepubliceerd.

De puntentelling is gelijk aan die van 2020, vist men als beste visser van de dag in een van de 2 vakken dan krijgt met 100 wedstrijdpunten. Eindigt men als 2e; dan krijgt men 98 wedstrijdpunten. Vist men wel mee, maar vangt men geen vis dan ontvangt die visser de volgende wedstrijdpunten: ·het aantal deelnemers (van het vak met de meeste vissers) +1 min vermenigvuldigt maal 2 punten minder dan de winnaars van de dag. Vist men de wedstrijd niet mee dan ontvangst men 0 wedstrijdpunten. Het aantal schrappers per kwartaal is 2 en deze schrapper mogen niet opgeteld worden over de kwartalen, men kan dus niet bijvoorbeeld alle schrappers inzetten indien men bijvoorbeeld het 4e kwartaal in het geheel niet vist… 

Iedere deelnemer die aan minimaal 40% van het totaal aantal verviste competitie wedstrijden heeft deelgenomen, heeft aan het eind van het jaar recht op een mooie prijs! 

Gezien de huidige situatie mag men er voorzichtig vanuit gaan dat hoogstwaarschijnlijk wedstrijdvissen in het 1e kwartaal van 2021 nog niet toegestaan zal zijn en dat wij daardoor niet eerder dan in maart 2021 hopelijk wel met een planning van wedstrijden voor het tweede kwartaal kunnen afkomen.

Mocht in februari bijvoorbeeld besloten worden dat wedstrijden m.i.v. een bepaalde datum in februari en/of maart worden toegestaan dan nog zullen er geen competitiewedstrijden in het 1e kwartaal worden vervist. Uiteraard dit om iedereen de tijd te geven om zich voorbereid en met de nodige tijd voorhanden aan de wedstrijden kan deelnemen.

Als vislocaties willen wij in 2021 niet alleen maar op de MV2 vissen, maar ook in de havens van de Europoort. Ook andere meer ‘exotische bestemmingen’ zoals Domburg, De Banjaard, Hoek van Holland, Katwijk, Noordwijk en Kijkduin behoren tot het palet van vislocaties. Per kwartaal zullen wij minimaal 1 van die ‘exotische bestemmingen’ als wedstrijdparcours gaan kiezen.

Dit lopende jaar hebben wij erg veel last gehad van de totale lockdown, dan weer beperkingen van bepaalde viswateren en dan weer een verbod op het houden van wedstrijden. Heel vervelend maar duidelijk mag zijn dat wij de aanwijzingen die wij ontvangen strikt opvolgen, daar dat het beste is voor ieders gezondheid. Wij verwachte dat in december nog altijd strenge Covid-maatregelen van kracht zijn en dat er geen Boutwedstrijd, maar ook geen Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden zal gaan worden.

Het ontvangen inschrijfgeld van de eerste drie wedstrijden van dit jaar wordt geteld bij de te ontvangen inschrijfgelden van de competitie wedstrijden van 2021, de totale prijzenpot 2021 wordt daardoor extra gespekt!

Naast de competitiewedstrijden willen wij ook in 2021 weer een aantal grotere wedstrijden organiseren, zoals: de 3 koppelwedstrijden, Rondviswedstrijd, Euromasters en de Boutwedstrijd. Ook willen wij opnieuw 6 zomeravondwedstrijden op de vrijdagavond rond de datum van 21 juni gaan houden en in de planning houden wij ook rekening met een serie van vrijdagavond wedstrijden in de maanden november en december met een heel leuke prijzentafel.

Onze ambitie ligt nog altijd erg hoog, wedstrijdvissen zit nu eenmaal in het DNA van De Slufter, maar het moet wel verantwoord en veilig zijn om te vissen en te verzamelen voor en na de wedstrijden.

Waar mag ik vissen?

Volg ons!

Blijf op de hoogte met:

Copyright © 2021 HSV Groot Rotterdam. Alle rechten voorbehouden.
Website verzorgd door Lucians met tekeningen van Ivan Oroz