Skip to main content

2e editie Gunki Iron Rotterdam groot succes!

Parcours

Op zaterdag 26 september tot zondag 27 september was het een drukke boel aan de waterkant van de havens in de binnenstad van Rotterdam. Honderden Streetfishers probeerden in 24 uur zoveel mogelijk en zo groot mogelijke vissen te vangen. Dit evenement werd georganiseerd door Gunki in samenwerking met hengelsportvereniging Groot Rotterdam.

drijvend paviljoen niet groot genoeg

Met deze 2e editie van het Street Fish evenement is het al uitgegroeid tot het grootste ter wereld! Met 259 deelnemers! Teams uit meer dan 10 verschillende landen streden voor de titel van het Gunki Iron Tournament 2015, waarbij elk team bestond uit 3 streetfishers. Ook Groot Rotterdam had een team samengesteld. 

team GR

Zaterdag om 11 uur was de aftrap in het Drijvend Paviljoen waarna tot zondagochtend 11 uur door gevist moest worden. Alle teams mochten zich vrij bewegen over het parcours, wat het grootste deel van de havens van de binnenstad bedroeg. De gevangen vis telde alleen wanneer deze groter was dan de minimum maat volgens de regelementen en alleen de 15 grootste vissen van elk team deden mee voor de winst. Van elke vangst diende een foto te worden ingeleverd en alle vis diende levend te worden terug gezet. De Marshalls van HSV Groot Rotterdam hielden toezicht op de deelnemers, maar hadden weinig te doen.

gr duidelijk herkenbaar

De sfeer tussen de teams was goed, al werden enkele mooie vangsten met jaloezie gaden geslagen. Baarzen, snoeken, snoekbaarzen, palingen, harders, brasems, windes, roofblei en zelfs enkele botten konden de kunstaasjes van de deelnemers niet weerstaan.

met de vangst op de foto

Het team van Ultimate Fishing uit Frankrijk veroverde met 764 cm de eerste plaats. Gevolgd door Gunki Poland met 741 cm. Het beste lokale team was het damesteam van Hooked welke met 692 cm de 4e plaats veroverde.
Volgend jaar september zal de volgende editie zijn van dit spectaculaire evenement.

  • Hits: 2729