verslag Bootjesdag 22-9-2019

Een gouden dag met super vangsten op de bootjesdag

 

Zondag ochtend 22 september stonden vroeg in de ochtend 26 vissers te springen in Werkendam aan de spieringsluis om met de befaamde jaarlijkse bootjesdag mee te kunnen doen.      

Lees verder

Verslag 1e Roofviswedstrijd 19-1-2019

De kop is er van af, op een ijzige zaterdag morgen verzamelde zich 16 vissers vroeg in de ochtend  bij Hengelsport Rotterdam om een gooi te gaan doen naar de titel roofvisser van het jaar 2019.

Lees verder

Roofvisser van het jaar 2019 Groot Rotterdam.

 

Roofvisser van Groot Rotterdam 2019.

Na een spannend wedstrijdjaar 2018 gaan we op 19 januari weer starten voor de titel Roofvisser van het jaar Groot Rotterdam 2019, hoe kun je deze titel verdienen?

Om in aanmerking te komen voor deze titel moet je lid zijn van Groot Rotterdam.

Probeer in het jaar dat wij vissen een snoek, baars en snoekbaars te vangen, de grootste van deze 3 vissen worden geteld in alle wedstrijden die wij in dat jaar vissen.

Let op vanaf 2019 tellen alleen de baarzen van 15cm en groter.

 

Dus het is niet noodzakelijk om alle wedstrijden te moeten vissen, als je in staat ben om in bijvoorbeeld 3 wedstrijden de 3 soorten te kunnen vangen dan kan het mogelijk zijn dat dit genoeg is, en dan kun je de overgebleven wedstrijden op jacht gaan om je grootste vissen aan te scherpen.

Maak wel van alle gevangen vissen hoe klein ook een foto want die kunnen de eind uitslag bepalen aan het einde van het jaar.

Deze grootste vissen worden bij elkaar op geteld en na de laatste wedstrijd worden de grootste vissen opgeteld in cm, en degene met de meeste cm heeft de titel Roofvisser van Groot Rotterdam 2019.

Dus als voorbeeld, een gevangen snoek van 98cm, een baars van 21 cm en een snoekbaars van 62 cm als grootste vissen dat jaar , is bij elkaar 181cm op de lijst aan het einde van het jaar.

Bij een gelijk aantal cm geld de meeste gevangen snoeken van de deelnemer, dan snoekbaars en als laatste de baars, die door de deelnemer in dat jaar gevangen zijn , dus dan is de deelnemer met de meeste vissen de winnaar.

Bij het niet vangen van deze 3 soorten vis geld dan de cm opgeteld van de overgebleven 2 soorten vis.

De  wedstrijden zullen door het hele jaar op verschillende locatie’s gehouden worden in de regio, waar het vangen van alle vissen aan bod kunnen komen.

De titel zal uitgereikt gaan worden na afloop van de snoek eindejaars wedstrijd (niet mee tellend voor de roofvisser van het jaar 2019) op zaterdag 28 december 2019.

Tevens zullen er ere prijzen zijn van grootste snoek, snoekbaars en baars.

Deelname voor deze dagen is € 3,00 p.p. en het inleg geld wordt verdeeld 2/3 voor de winnaar en 1/3 voor de grootste vis van de dag, dus neem gepast geld mee a.u.b.

Maak een duidelijke foto van je vangst die op een  onthaakmat ligt, met een duidelijke aanduiding van een meetlat of meetlint, zonder onthaakmat wordt je vangst niet geteld!

Een goede onthaak tang of kniptang is natuurlijk een must voor deze dag.

Daar het in deze tijd van het jaar voor kan komen dat er storm (Code geel) of ijsgang kan zijn is het raadzaam om bij twijfel de avond te voren tussen 18.00 en 20.00 uur te bellen naar 0652898234.

Bij weerswaarschuwingen (gladheid en storm) Code oranje en Code Rood is de wedstrijd altijd afgelast.

Visdatums worden uitgelegd op 12 januari 2019 direct na de lezing snoeken in de stad in het clubhuis van Groot Rotterdam.

Waar mag ik vissen?

Volg ons!

Blijf op de hoogte met:

Copyright © 2023 HSV Groot Rotterdam. Alle rechten voorbehouden.
Website verzorgd door Lucians met tekeningen van Ivan Oroz