Gebakken kabeljauw met aardappelmousseline, pesto, wortel en pastinaak
In Haak 1 2024 een recept van Raymond Bakker van Brasserij De Berg in Nieuwerkerk aan den IJssel over de ingredienten en de wijze van bereiden van gebakken kabeljauw met aardappelmousseline, pesto, wortel en pastinaak. Eet smakelijk.
Benodigde ingrediënten:
200 gr kabeljauw met huid
300 gr geschilde aardappels
1 ½ dl room
½ dl olijfolie
30 gr boter
Geklaarde boter
½ eetlepel gehakte dragon
½ eetlepel gehakte peterselie
1 courget
60 gr prei
100 gr bospeen
100 gr pastinaak
Pesto ingrediënten:
1 ½ dl olijfolie
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
20 gr pijnboompitjes
½ teentje knoflook
50 gr basilicum
Bereiding
Pesto
1. Doe de geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en knoflook in de keukenmachine en laat deze even draaien.
2. Voeg de basilicum en olijfolie toe.
3. Draai tot een zachte crème ontstaat.
Mousseline
1. Kook de aardappels.
2. Pureer ze warm en roer ze met olijfolie en de room tot een mooie gladde puree.
3. Roer vervolgens de koude boter in kleine stukjes erdoor
Groente
1. Schil de groente met een dunschiller.
2. Snij ze in mooie gelijke stukken en doe ze in een ovenvaste schaal.
3. Doe de groente bij elkaar, gooi er wat olijfolie overheen en grof zeezout en peper.
4. Zet ze in de voorverwarmde oven op 180 graden.
5. Laat ze daar ongeveer 14 minuten instaan en kijk daarna even of ze beetgaar zijn.
Kabeljauw
1. Bak de kabeljauw in geklaarde boter op de huidzijde gaar.
2. Voeg de peterselie en dragon aan de bakjus toe en schep die kruidenjus op de vis.
3. Verdeel de pesto en aardappelmousseline over de borden.
4. Leg de vis hierop en leg de groente netjes neer op het bord.
Brasserij De Berg
Reigerhof 27
Nieuwerkerk aan den IJssel.
Telefoon: 0180 324719.
Website: https://brasserijdeberg.nl.