Skip to main content

Carp Rotterdam is terug op 28 & 29 Oktober 2023!

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2022 zijn we terug! Groter, beter en met nog veel meer toffe activiteiten. De eerste was om te leren en om beter terug te keren. We hebben alle feedback meegenomen naar de volgende editie, want Carp Rotterdam 2023 is een feit en we hebben er zin in!

Main Banner CR23640

Wederom bouwen we de unieke Van Nelle fabriek om tot een waar karper walhalla met als motto: bigger, better en stronger! Meer merken, de nieuwste gadgets en top entertainment tezamen met uitstekende catering maakt dit het perfecte weekend voor iedere karpervisser.

Al je favoriete merken bij elkaar in de randstad

De gehele Van Nellefabriek is met 12000m² tot de nok gevuld. Niet teveel van hetzelfde, maar juist heel erg divers. Als je iets zoekt op karpergebied: wij hebben het. We hebben zelfs een extra hal toegevoegd voor veel meer bedrijven. Van de gerenommeerde groothandel tot allerlei toffe nieuwkomers op karpervisgebied en ook breder.

Heb je iets gevonden wat je graag zou willen hebben? Dan kan je het gelijk kopen bij iedere stand. Wel zo handig en ook dit jaar vind je hier de scherpste deals.

Carp Rotterdam 2023 1640

Vermaak voor jong en oud

Carp Rotterdam is meer dan een karperbeurs. Ook dit jaar kan je top entertainment voor jong en oud verwachten zoals lezingen van bekende vissers waaronder Alijn Danau, diverse live artiesten, gave bezienswaardigheden en ook voor de kinderen is er van alles te doen. Wij zorgen dat ze uitgebreid vermaakt worden tijdens jouw bezoek aan het evenement dus kom gerust met het hele gezin.

Carp Rotterdam 2023 3640

Voordelige tickets en parkeren

Tickets kosten per dag en per persoon €15,00 vanaf 12 jaar en dit jaar hebben we ook speciale kids tickets voor slechts €7,50 voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Onder de 7 jaar is de toegang gratis.

Ook parkeren doe je eenvoudig bij de Van Nelle Fabriek en kost deze editie slechts €0,50 per uur met een maximum van €6,50 en de eerste twee uren zijn zelfs gratis!

Blokkeer je agenda op 28 & 29 oktober en bestel nu alvast je kaarten online op onze website om een toffe dag uit te garanderen. Benieuwd naar alle details? Houd dan de socials van Carp Rotterdam in de gaten!

Voorgenomen karperuitzettingen

De aanvraag voor de toestemmingen zijn ingediend voor Rottebeozem, Ringvaart en Gaatkensplan en Koedoodplas.
Voor de Oostboezem en Bergse Plassen gaan we in overleg met de visrechthebbenden.

Lees verder

Karpers uitgezet in het Loetbos

Na vele moeilijke discussies van jaren met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, is uiteindelijk overeenstemming bereikt om een beperkt aantal karpers uit te zetten in het Loetbos. Het loetbos valt onder de Ambachtsheerlijkheid Lekkerkerk waarvan Groot Rotterdam de visrechten huurt. Aangezien het hier om heerlijke visrechten gaat, heeft Groot Rotterdam geen toestemming nodig voor het uitzetten van vis. Maar om de relatie met het Hoogheemraadschap niet verder op de spits te drijven is er voor gekozen om op basis van consensus vis uit te zetten.

uitzet1

Lees verder

Vliegvissen op karper

Waar sommigen op karper vissen met een karrenvracht aan spullen na een uitgebreide voercampagne, vist Dave Sahetapy met een minimum aan spullen.

Gewapend met vlieghengel en schepnet speurt hij de ondiepe poldersloten af naar karper. Hierbij is voorzichtigheid geboden, omdat de karpers makkelijk kunnen worden verstoord. Op basis van het gedrag van de karpers wordt de strategie bepaald.

Bij Actief azende karpers wordt circa 1 meter voor de karper ingegooid, waarna de vlieg langzaam tot aan de bodem kan afzinken. Wanneer de karper op de locatie van de vlieg is gekomen dient op gevoel te worden aangeslagen. De karper kan de vlieg meteen weer uitspugen, nog voordat iets aan de leader kan worden waargenomen. Er wordt gevist zonder beetverklikker omdat deze de vis kan afschuwen.

2012 06 29 14.26.03

Lees verder

Karperen met de vaste stok

 

Wij volgen al jaren het vissen op karpers op de voet in de commerciële visputten in Engeland. En dan vooral karpers vangen met de vaste stok. Als je kans van slagen wil hebben om karpers te vangen met de vaste stok zal je het materiaal moeten aanpassen. Tijdens de uitzending van Fishing Mania op rtl 4 kon je zien wat je nodig had om op deze manier te vissen. Gelukkig konden we deze soort visserij in Nederland van te voren uit testen in de vijvers van t’ Mun in de plaats Appeltern.

FOTO 1

Lees verder