Skip to main content

Voorgenomen karperuitzettingen

De aanvraag voor de toestemmingen zijn ingediend voor Rottebeozem, Ringvaart en Gaatkensplan en Koedoodplas.
Voor de Oostboezem en Bergse Plassen gaan we in overleg met de visrechthebbenden.

Lees verder

Karpers uitgezet in het Loetbos

Na vele moeilijke discussies van jaren met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, is uiteindelijk overeenstemming bereikt om een beperkt aantal karpers uit te zetten in het Loetbos. Het loetbos valt onder de Ambachtsheerlijkheid Lekkerkerk waarvan Groot Rotterdam de visrechten huurt. Aangezien het hier om heerlijke visrechten gaat, heeft Groot Rotterdam geen toestemming nodig voor het uitzetten van vis. Maar om de relatie met het Hoogheemraadschap niet verder op de spits te drijven is er voor gekozen om op basis van consensus vis uit te zetten.

uitzet1

Lees verder

Vliegvissen op karper

Waar sommigen op karper vissen met een karrenvracht aan spullen na een uitgebreide voercampagne, vist Dave Sahetapy met een minimum aan spullen.

Gewapend met vlieghengel en schepnet speurt hij de ondiepe poldersloten af naar karper. Hierbij is voorzichtigheid geboden, omdat de karpers makkelijk kunnen worden verstoord. Op basis van het gedrag van de karpers wordt de strategie bepaald.

Bij Actief azende karpers wordt circa 1 meter voor de karper ingegooid, waarna de vlieg langzaam tot aan de bodem kan afzinken. Wanneer de karper op de locatie van de vlieg is gekomen dient op gevoel te worden aangeslagen. De karper kan de vlieg meteen weer uitspugen, nog voordat iets aan de leader kan worden waargenomen. Er wordt gevist zonder beetverklikker omdat deze de vis kan afschuwen.

2012 06 29 14.26.03

Lees verder

Karperen met de vaste stok

 

Wij volgen al jaren het vissen op karpers op de voet in de commerciële visputten in Engeland. En dan vooral karpers vangen met de vaste stok. Als je kans van slagen wil hebben om karpers te vangen met de vaste stok zal je het materiaal moeten aanpassen. Tijdens de uitzending van Fishing Mania op rtl 4 kon je zien wat je nodig had om op deze manier te vissen. Gelukkig konden we deze soort visserij in Nederland van te voren uit testen in de vijvers van t’ Mun in de plaats Appeltern.

FOTO 1

Lees verder