Skip to main content

Karperkoppelwedstrijd Groot Rotterdam

HSV Groot Rotterdam organiseert van 19 tot en met 21 april een karperkoppel aan de Gaatkenplas – Koedoodseplas. Er is plaats voor tien deelnemende koppels. Vanaf 01 maart kan er ingeschreven worden.

Afbeelding1karperlogoaprilwedstrijd640

De wedstrijdgegevens:

Locatie: Gaatkensplas - Koedoodseplas      

19 tm 21 April (2 nachten)

Starttijd 18:00
Eindtijd 11:00

Er kunnen 10 Koppels deelnemen vol = vol

Inschrijfgeld: 60 euro per koppel.

1e prijs: week Frankrijk Ica Lake voor 2 personen!!
2de prijs
: LCA Carpcare Onthaakmatten
3de prijs: LCA Endtackle Pakket

 inschrijven: SKPRotterdam@gmail.com
inschrijving start 1-03-2024
betaalmoment is leidend voor inschrijving

  • Hits: 62

Karpers uitgezet in het Loetbos

Na vele moeilijke discussies van jaren met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, is uiteindelijk overeenstemming bereikt om een beperkt aantal karpers uit te zetten in het Loetbos. Het loetbos valt onder de Ambachtsheerlijkheid Lekkerkerk waarvan Groot Rotterdam de visrechten huurt. Aangezien het hier om heerlijke visrechten gaat, heeft Groot Rotterdam geen toestemming nodig voor het uitzetten van vis. Maar om de relatie met het Hoogheemraadschap niet verder op de spits te drijven is er voor gekozen om op basis van consensus vis uit te zetten.

uitzet1

Lees verder

  • Hits: 4421

Vliegvissen op karper

Waar sommigen op karper vissen met een karrenvracht aan spullen na een uitgebreide voercampagne, vist Dave Sahetapy met een minimum aan spullen.

Gewapend met vlieghengel en schepnet speurt hij de ondiepe poldersloten af naar karper. Hierbij is voorzichtigheid geboden, omdat de karpers makkelijk kunnen worden verstoord. Op basis van het gedrag van de karpers wordt de strategie bepaald.

Bij Actief azende karpers wordt circa 1 meter voor de karper ingegooid, waarna de vlieg langzaam tot aan de bodem kan afzinken. Wanneer de karper op de locatie van de vlieg is gekomen dient op gevoel te worden aangeslagen. De karper kan de vlieg meteen weer uitspugen, nog voordat iets aan de leader kan worden waargenomen. Er wordt gevist zonder beetverklikker omdat deze de vis kan afschuwen.

2012 06 29 14.26.03

Lees verder

  • Hits: 5257

Karperen met de vaste stok

 

Wij volgen al jaren het vissen op karpers op de voet in de commerciële visputten in Engeland. En dan vooral karpers vangen met de vaste stok. Als je kans van slagen wil hebben om karpers te vangen met de vaste stok zal je het materiaal moeten aanpassen. Tijdens de uitzending van Fishing Mania op rtl 4 kon je zien wat je nodig had om op deze manier te vissen. Gelukkig konden we deze soort visserij in Nederland van te voren uit testen in de vijvers van t’ Mun in de plaats Appeltern.

FOTO 1

Lees verder

  • Hits: 10800