Skip to main content

Pinksterwedstrijd Rottemeren 2024

In het vervolg op de zeer geslaagde Pinksterdagwedstrijden van de afgelopen jaar 2023, organiseren de afdelingen de Bleiberg, Zevenhuizen en de witvisafdeling van HSV Groot Rotterdam met veel plezier in 2024 opnieuw een grote viswedstrijd in onze Rottemeren. De wedstrijd op Pinkstermaandag 20 mei 2024 staat ook dit jaar weer open voor niet-leden van HSV Groot Rotterdam.

Door Hans Speulman

Het parcours zal wederom worden uitgezet vanaf de Molenviergang tot aan de Pekhuisbrug in Zevenhuizen. Gevist gaat er worden in 6 of 7 sectoren met elk tien stekken.

A, B en C: Balkengat.

Dit totale parcours heeft 31 visplaatsen. Hier worden in drie sectoren 10 nummers uitgezet. Alle visplaatsen zijn op een steiger zodat er in deze sector niet gemaaid hoeft te worden. De nummers zijn gelegen tussen Jachthaven De Rottemeren tot aan de blauwe Pekhuisbrug. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Deze sectoren zijn te bereiken via Middelweg-Rottekade Zevenhuizen.

D: Roerdomp.

Deze sector is gelegen achter het café-restaurant de Roerdomp - adres Tweemanspolder 12, 2761 ED Zevenhuizen. Op iedere grote steiger zetten wij drie nummers uit en deze wordt mogelijk aangevuld met een nummer op een ruime gemaaide visplek. In deze sector is de loopafstand 100 tot 200 meter vanaf de parkeerplaats. Deze sector is te bereiken via Tweemanspolder Zevenhuizen. De extra gemaaide visplaats wordt nummer 34 D.

 E, F en G: Molenviergang.

Dit totale parcours heeft maximaal 30 nummers. Deze 30 nummers zijn te bereiken via loopbruggetjes bij de molen en vanuit het midden. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen op loopafstand aanwezig. In dit parcours zijn drie sectoren uitgezet met 10 visplaatsen. De maximale loopafstand is 250 meter naar de verste steiger richting de snelweg A12. Deze sector is te bereiken via Molenviergang 2761 BK Zevenhuizen.

Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon.

Inschrijving kan tot 17 mei 2024 per e-mail aan: witvissen@groot-rotterdam.nl  met vermelding van uw naam en voorletter. Tegelijk met uw inschrijving per e-mail dient u het inschrijfgeld van 10 euro over te maken op bankrekening NL14INGB0000080375 t.n.v. HSV Groot Rotterdam met de vermelding ‘Pinkster Viswedstrijd’. Na ontvangst van het inschrijfgeld ontvangt u per e-mail een bevestiging.

De loting is om 6.30 uur, de wedstrijd begint om 8.00 uur en eindigt om 13.00 uur. De loting vindt plaats op de parkeerplaats van Restaurant La Baraque, Zuidplasweg 12-14, 2761 JP Zevenhuizen.

Voor elke sector zijn er vier geldprijzen te winnen, plus voor de over-all winnaar een extra geldprijs van 50 euro. Ook de prijsuitreiking vindt plaats in het Restaurant La Baraque.

Zoals reeds vorig jaar vermeld zijn in deze drie sectoren in 2022 totaal 24 steigers bijgeplaatst zodat we eindelijk kunnen gaan naar een ouderwetse grote wedstrijd in de Rotte. De organisatie (Peet, Sander, Leon, Leo en Hans) kan maximaal 70 deelnemers uitnodigen. Het is een open wedstrijd. Wacht zeker niet te lang met de inschrijving, want vol is vol!

  • Hits: 344

Meer weten over?


Activiteiten

Kijk snel wat de eerstvolgende activiteiten zijn en doe gezellig mee.

Lid worden

Gebruik onderstaande link voor meer informatie om lid te worden.

Vergunningen

Gebruik onderstaande link om snel een vergunning aan te vragen.

Viswaterkaart

Gebruik onderstaande link voor meer informatie om lid te worden.