Skip to main content

Kyll 2015

Zoals elk jaar wordt er eind mei, begin juni een klein Duits riviertje even het thuiswater van een aantal leden van de vliegvisafdeling. Heel hotel “Die Ecke” in Densborn was weer afgeboekt om een weekend lang te kunnen vissen in de Kyll die vlak voor het hotel langs stroomt.

De Kyll voor het hotel

De vrijdag in de Eiffel was bewolkt, maar iedereen wist al snel z’n visjes te vangen. In de Kyll zit voornamelijk bruine forel, maar in eerdere edities zijn er ook Kopvoorns, Barbelen, Regenboogforellen en Vlagzalmen gevangen. Dit jaar ving Emiel ook enkele Gestippelde Alvers, maar de hoofdmoot was toch de bruine forel.

Ook op zaterdag kon in het zonnetje de vis geland worden. Veelal op de droge vlieg. Dit ook omdat de forellen veelvuldig aasden op de grote meivliegen die hun eitjes kwamen afzetten in het water. Meivlieg imitaties werden dan ook gretig gegrepen.

Opvallend was om te zien dat de grote vissen de vliegen vaak wel kwamen inspecteren, maar op het laatste moment soms wegdraaiden. Door er een ander vlieg aan te doen konden ze soms nog wel worden verleid. De interessante plekjes zoals stroomversnellingen of onder de takken worden secuur afgevist.

interessante plekken

Ron heeft ook succes op het vlakke water en vangt er een paar mooie forellen.

Hangen!

Binnen

Ook de inwendige mens kwam niets tekort. Volgend jaar gaan we zeker weer!

Proost