Skip to main content

Stroperij melden?

Wanneer je het vermoeden hebt van visstroperij, kan je contact opnemen met het landelijk meldpunt via www.meldvisstroperij.nlDit nieuwe, landelijke meldpunt is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij (zowel met de hengel als beroepsvistuigen) effectiever te kunnen bestrijden. Onder visstroperij wordt verstaan: illegale visserij met het meenemen van vis als doel.
Door voor heel Nederland één centraal meldpunt voor visstroperij in te richten, is het direct duidelijk waar je met een melding terechtkunt – in welke regio of federatiegebied je ook bent.
Melding maken doe je door een klik op de kaart en het invullen van een standaardformulier, zodat dit snel en zo volledig mogelijk gebeurt.
Met direct de juiste informatie (inclusief cruciale details zoals de exacte locatie, tijdstip en kenteken- of registratiegegevens van voer- of vaartuig) voorhanden, kan er snel en doeltreffend actie worden ondernomen door de hengelsportfederatie in die regio. De federatie kan de melding zelf oppakken door middel van de inzet van BOA’s en/of sportvisserij controleurs of de melding doorzetten naar een andere opsporingsinstantie (politie/NVWA/terrein beherende instantie).

 Sportvissers zijn de ogen en oren in het veld van de georganiseerde hengelsport, dus maak gebruik van dit meldpunt om visstroperij tegen te gaan! 

(Bron: Sportvisserij Nederland)

 

  • Hits: 5630

Meer weten over?


Activiteiten

Kijk snel wat de eerstvolgende activiteiten zijn en doe gezellig mee.

Lid worden

Gebruik onderstaande link voor meer informatie om lid te worden.

Vergunningen

Gebruik onderstaande link om snel een vergunning aan te vragen.

Viswaterkaart

Gebruik onderstaande link voor meer informatie om lid te worden.