3e Wedstrijd Rotte Molenviergang

Zaterdag 08-08 hebben we de derde wedstrijd voor de Corona-Cup gevist in de Rotte nabij de molenviergang. Uw verslaggever en ondergetekende deze keer is een herintreder: na ruim twintig jaar geen wedstrijden te hebben gevist mag ik bij dit illustere gezelschap meevissen.

Met vijftien man zouden we deze wedstrijd aanvangen wat aanleiding gaf tot enige ruimtestress. Dat werd door goede afspraken met een van de molenaars perfect opgelost: twee mensen konden zitten op de prive steigers die tussen de reguliere vissteigers in liggen.

Bij aankomst troffen we door de windstilte een olieachtig oppervlak bij een temperatuur van ca 18 graden. Niet het soort omstandigheden wat per se veelbelovend is maar evengoed een dag die je niet graag wilt missen.

Bijna iedereen had dan ook een stroeve visserij waarbij vooral kleine vis acte de presence gaf. Niet dat de grote er niet waren maar die zag je te veel aan het oppervlak: brasem en karper lieten zich daar in de vroege uren veelvuldig zien maar kwamen slechts her en der, en nooit in aantallen naar boven. De uitslagenlijst onderstreept dit beeld. Een ander, opvallend verschijnsel waren de veelvuldig optredende schijnbeten: even vastpakken en direct weer loslaten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het stroever. De temperatuur schoot dan ook omhoog naar ruim dertig graden bij een flauwe en veranderlijke wind.

Uitzonderingen zijn er altijd en de meest markante was toch wel de heel mooie winde die Jorden ving (foto), en nog gevangen op de drijvende korst! En een grote brasem voor de winnaar, Sander Dreijer. Het onderstreept wat een mooi water we ter beschikking hebben.

WhatsApp Image 2020 08 08 at 14.07.32

Voor een drietal werd de combinatie van uitblijvende vangsten en de warmte te veel: zij wachten de weging niet af en verlieten het parcour (vrijwel) visloos.

Merkbaar was dat de wedstrijdleiding een nadrukkelijk beroep op de deelnemers deed om discipline te betrachten met betrekking tot de corona-regels. Iedereen hield netjes afstand en mensen spraken elkaar aan wanneer iemand in zijn enthousiastme dreigde er even niet aan te denken.

Over 2 weken de 4e wedstrijd in de Rotte Balkengat.

P. Schumacher

Waar mag ik vissen?

Volg ons!

Blijf op de hoogte met:

Copyright © 2021 HSV Groot Rotterdam. Alle rechten voorbehouden.
Website verzorgd door Lucians met tekeningen van Ivan Oroz