Skip to main content

Openstelling MV2

Openstelling Prinses Maximaweg, fietspad en extensief strand

Sinds de start van de bouw van Windpark Maasvlakte 2, half februari 2022, is het gebied afgesloten voor verkeer en bezoekers om de veiligheid te waarborgen. Nu de grootste werkzaamheden zijn afgerond, kunnen we het werkgebied van Windpark Maasvlakte 2 weer openstellen voor publiek. Voor recreanten was de afsluiting best vervelend, maar we bedanken hen voor hun begrip. 

Vanaf 22 december 2022 zijn de Prinses Maximaweg en het naastgelegen fietspad weer gewoon begaanbaar voor verkeer. Ook P5 en P6 en het extensieve strand zijn dan weer open voor bezoekers. Dus vissers, golfsurfers, zwemmers, wandelaars en fietsers zijn weer van harte welkom. 

Kiten (alle vormen) is helaas niet toegestaan op het extensieve strand. De mogelijkheden of dit in de toekomst wel veilig kan, worden onderzocht en door NKV besproken met de gemeente Rotterdam. Omdat het fietspad weer open is, stopt de fietspendel met rijden. 

Nog wel werkzaamheden……

Het werk aan Windpark Maasvlakte 2 is nog niet helemaal klaar, maar de werkzaamheden veroorzaken geen gevaar meer voor verkeer of recreanten. Vandaar dat we het gebied weer kunnen openstellen. Wanneer er vanwege werk aan bijvoorbeeld een turbine nog wel afstand nodig is voor de veiligheid, zullen we een beperkt deel voor korte tijd afzetten. We werken nog aan de turbines op de dijk en af en toe zullen we ook nog werkzaamheden uitvoeren aan of bij de turbines op het strand.

  • Hits: 195