Skip to main content

Afdeling 't Pluimpie

In 1970 is de hengelsport vereniging opgericht in Rhoon door de Heer Henk de Rouwen.
Eerst werd er gevist onder elkaar maar er moest maar een vereniging komen,er werd een vergadering  opgeroepen met ongeveer 20  vissers die aanwezig waren en daar werd in het parochiehuis de vereniging opgericht. 
De naam van de vereniging werd t”Pluimpie
.Het bestuur werd die avond opgericht en dat kwam met de voorzitter Henk de Rouwen,secretaris  Bernard Bresser en penningmeester Loek Nelissen.
Zondagochtend om 6 uur aanwezig om eerst bakkie drinken en om half zeven vissen tot ongeveer 9 uur om vervolgens weer een bak koffie te nemen bij de garage van Henk de Rouwen.Daarna nog een poosje vissen tot 10,30 uur,dat was de zondag met ongeveer 15 a 20 man.
De voorzitter had wel een hekel om te gaan vissen in de regen en dat konden enige leden niet begrijpen,  er werd een concourscommissie opgericht door Arie Bravenboer en Piet Heezen.
Er werden lijsten gemaakt om te vissen in de singel van Rhoon, dat ging altijd door, maar toen kwamen er leden die wilde buiten Rhoon ook gaan vissen en dat werd ook beantwoord.
Vervolgens  werd er toen ook in het Voornsekanaal,De bernisse en het Voedingskanaal gevist
.De vereniging werd wel groter door en  meer leden gingen ook vissen zowel in de singel als in het buitenwater, wij gingen naar de  50 leden.
Ook gingen er leden naar Noord-Holland  (onderdijk)  om een midweek te gaan vissen waarbij ook 2 dames waren, niet om de boel schoon te houden maar om ook mee te vissen, dat was ook een gezellige tijd.
Er werden  feestavonden  van het t’ Pluimpie gehouden waarbij de burgemeester Temming aanwezig waren. 
Eenmaal per jaar werd er een Marathon gevist aan de singel.Om 8 uur s’ morgens  gingen de vissers beginnen tot ‘s middags 16 uur ,eten en drinken werd voor gezorgd,  en  als alles gewogen was dan kwam de prijsuitreiking. Dit werd gedaan door burgemeester Temming later door burgemeester Latestein.
Ook in de winter werd er gevist in de Jachthaven van Rhoon , koud en toch  gaan vissen. Met ongeveer een 30 vissers op de steigers mochten we daar vissen zolang we maar niet aan de boten kwamen en geen troep maakten,  daar waren we als bestuur erg fel op.

 Kortom het was een leuke tijd met veel animo en gezelligheid.

  • Hits: 1835